TEKEN DE LUCHT IN MET ONZE 3D PRINTER PEN ( DEEL 2 )

Het ultieme tekenen!

Beeld je eens in. Je kind heeft vast wel eens een huis getekend. Of een dier, brandweerwagen of ander kunstwerkje in 2-D. Stel je voor dat die brandweerwagen uit het papier springt en volledig driedimensionaal de kamer in komt. Dat de hond of kat tastbaar gemaakt wordt, een object in plaats van alleen een schets op papier. Dat is de magie van een 3-D pen. Met zo’n pen in handen kunnen je kinderen alles maken wat in hun hoofd opkomt – in het echt.

Naast het feit dat tekenen met een 3-D pen een geweldige manier is om creativiteit en speelsheid te bevorderen, is een 3-D pen ook goed voor de motoriek. Het leidt tot een beter handschrift, een preciezere controle over hun ledematen en een vastere hand. Een pen blijft immers een pen.

Kinderen (en volwassenen) kunnen de leukste dingen bedenken. We hebben meerdere cartoons aan ons Pinterest sjablonen board toegevoegd. Geef ze een kijkje samen met je kinderen, en laat je inspireren.

Heb je nog meer overtuiging nodig? De 3-D pen kan zelfs gebruikt worden om werkende voorwerpen te maken. Er bestaat al een werkend vliegtuig gemaakt met een 3-D pen. Als zij het kunnen, kunnen jij en je kinderen het ook! Dus wordt creatief, en maak samen een paar geweldige dingen. Je fantasie wacht op je.

Is 3-D printen iets voor mij?

3-D printen en tekenen met een 3-D pen zijn heel andere dingen. Het leuke van de 3-D pen is dat je kan zeggen dat je het helemaal zelf hebt gemaakt. Er is iets heel bijzonders aan de ruimte in tekenen met een pen, of je het nou met een sjabloon of uit de losse pols doet. Alles kan met deze pen. In het begin zal het wellicht wat moeilijk gaan. Vergelijk het met opnieuw leren schrijven: dat ging in het begin ook niet erg soepel. Maar geef vooral niet op! Oefening baart immers kunst – letterlijk in dit geval.

PLA en ABS filament – het verschil

Onze pennen zijn geschikt voor beide soorten filamenten. Er is echter een groot verschil tussen de twee, wat hieronder verder uitgelegd wordt.

PLA (Polyactic Acid) filament is gemaakt van suikers, mais en tarwe. Het ruikt zoet en is milieuvriendelijker dan ABS filament. Het is ook makkelijker te printen, en heeft meestal geen verwarmde ondergrond nodig om te kunnen tekenen. Details zijn scherper en komen beter naar voren met PLA filament.

ABS (Acrylonitrille Butadiene Styrene) filament is een stuk harder om mee te werken. Het bestaat uit aardolie, en gaat langer mee dan PLA. Dit filament moet gebruikt worden met een warme ondergrond, omdat het plastic zal gaan krullen als je dit niet doet. Gebruik ABS nooit samen met levensmiddelen. Aardolie is zeer schadelijk voor het lichaam als het per ongeluk ingenomen wordt.

Over het algmeen werkt ABS beter bij kunstwerken die langer mee moeten gaan. Ontwerpen die binnenshuis staan en meer details hebben, zijn beter af om gemaakt te worden met PLA. Het belangrijkst is echter je eigen voorkeur.

 

Wat krijg je bij onze 3d printer pen?

Bij je bestelling ontvang je een acculader, handleiding, 3 gratis filamenten en 4 gratis stencils.

Koop nu voordat ze zijn uitverkocht 🙂

Volg onze facebook pagina om nooit meer aanbiedingen te missen!!!
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 11 =