Teken de lucht in met onze 3D printer pen ( deel 1 )

Teken de ruimte in!

Tekeningen die beperkt wordt door een plat vel papier zijn voorgoed verleden tijd. In 2012 vonden de Amerikanen Peter Dilworth en Maxwell Bogue de 3Doodler uit, een revolutionaire pen die volledig in 3D kan tekenen. Je kan met onze 3D pen niet alleen van je vel papier af – je kan er alle kanten mee op die je wil. 3D tekenen is een revolutionaire kunstvorm waarbij de enige limiet je eigen fantasie is.

Met onze 3D pen kunt u tekenen in de lucht

Hoe een klein foutje tot een grote doorbraak leidde

De 3Doodle is uitgevonden in het “Artisan’s Asylum”, een non-profit organisatie in Somerville, Massachusetts. Peter Dilworth en Maxwell Bogue waren destijds bezig met het printen uit een 3D-printer, een klusje dat meer dan 14 uur in beslag nam. Tot hun grote frustratie had de printer een lijn gemist, waardoor het product mislukte. In plaats van hun tijd en moeite weg te gooien, besloten de twee: “waarom houden we het niet zo en maken er een pen van?”. Met behulp van Daniel Cowen van WobbleWorks Inc. en twee succesvolle kickstarter campagnes, is het concept van de 3Doodle uitgegroeid tot het succes wat het vandaag de dag is.

 

Hoe werkt de 3D pen?

De pen werkt net als een lijmpistool, behalve dat de 3Doodler plastic gebruikt. Je plaatst het plastic aan de achterkant in het pistool, waarna het verhit wordt tot het smeltpunt. Het gesmolten plastic is heel zacht en kan gebogen worden in elke vorm die je maar wilt. Na een paar seconden wordt het weer hard en blijft in de vorm staan die je het gegeven hebt. Je kan vormen maken aan de hand van voorgetekende stencils, of uit de losse pols. De plastic vullingen zijn er in verschillende kleuren, waardoor je tijdens het maken van je 3D tekening kleurverschil en contrast aan kan brengen in je project. De verschillende kleuren plastic sluiten na verhitting naadloos op elkaar aan – je hoeft dus nooit in de weer met lijm.

 

Je fantasie is de grens

Door de vrijheid die 3D-tekenen je geeft, kan je met 3D tekenen alles maken wat je kan bedenken. De enige grens die je hebt is je eigen fantasie. In de korte tijd dat de 3D pen op de markt is, zijn er al meerdere meesterwerken mee gemaakt. In 2014 werkten fashion designers David Cheng en Kiwib Wong samen om een zeeschelpenjurk te creëren die bijna volledig gemaakt is met de 3D pen. Blogger Matt Butchard gebruikte zijn fantasie om een werkend 3D-vliegtuig te tekenen. MoMa Window Display heeft een decoratieve zeilboot op schaal getekend. En dit zijn maar een paar voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is met een 3D pen. Je fantasie is de grens.

Volg onze facebook pagina om nooit meer aanbiedingen te missen!!!
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − drie =